Wolf Recipes, საერთო თემა > კულინარია

ფორმატები ▶ საერთო თემა ▶ საკითხის გარჩევა ▶ ჩამონათვალი ▶ გამოკითხვა ▶ შედარება ▶ კითხვა
User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Wolf Recipes

Unread post#1 » 22 Jun 2018 23:45

ვხიოთო ცალკე თემადო პახოდში ითქვა და ჰა :fish:

დღეს გავაკეთე გვაკამოლე https://www.mylatinatable.com/wp-conten ... -heroe.jpg, ბანკის ძაან არ მომეწონა და ცოცხალი მაინტერესებდა.
საჭიროა 1 მწიფე ავოკადო, მწიფე ნიშნავს რომ თითით რო დააწვები ოდნავ რბილი უნდა იყოს მარა არა ძაან რბილი. შეილება მყარის ყიდვა და რამდენიმე დღე სახში დაგდება რო დამწიფდეს.

ავოკადოს გათლი, კურკას ამოიღებ და პატარა ჯამში ან ფიალაში ჩააგდებ, მერე დასრისავ ჩანგლით, ძაან გაპიურება არაა საჭირო ცოტა ნატეხები რო დარჩეს არაუჭირს.

ნახევარ ლიმონს ან lime-ს დააწურავთ ზედ.

დალშე საჭიროა 1 მწარე წიწაკა პატარა, 1 დიდი პამიდორი ან 2 პატარა, ნიორი, მარილი, წიწაკა დაფქვილი, პილპილი.

ჯერ ნახევარ ან 1 თავ ნიორს დაჭრით წვრილათ ან დანაყავთ, თუ ნიორის გემო არ გევასებათ თვილ წყალში დატოვეთ 10 წუთით და დაიკლებს გემო.

მერე იგივენაირად 1 მწარე წიწაკას დაჭრით ან დანაყავთ.

პამიდორს უნდა გააცალო რბილი ნაწილი შიგნიდან, და დაჭრა დანარჩენი პატარა კუბიკებად. (რბილს აცლი რო არ გაწყალდეს ძაან)

ამ ყველაფერს დააყრი ავოკადოს.

მერე მარილი, პილპილი და დაფქვილი წიწაკა გემოვნებით.


გამოდის რაღაც აჯიკას მაგვარი, ოღონდ ავოკადოთი განელებული და იდეალურად მიდის ჩიპსებთან და ლუდთან. განსაკუთრებით ტორტილას ჩიპსები როა ან კლასიკური სხვა ჩიპსი.

ცოტა რთულად ჯღერს მარა იმენა 3 წუთის ბაზარია და ძაან თესლ ვეშს იღებ.

ავოკადოს ჩანაცვლება შეილება არაჟნით, იგივე რეცეპტი პროსტა ლიმნის გარეშე. მარა ავოკადო იმენა თესლია ამაში.

ქინძსაც უშვებიან შიგნი ეგეც მოსულა, მარა მე არ ვუქენი და მაინც კაი იყო.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

Riddick
Posts: 9990

Re: Wolf Recipes

Unread post#2 » 22 Jun 2018 23:52

კაი თემაა, სუ ვფიქრობ ხოლმე ვეტყვითქო და კაია რო დაგამახსოვრდა.

ბიჭო ის ვეში მითხარი, ოღონ ზუსტი დოზირებებით თუ მეტყვი უკეთესი იქნება, აი ძველ ვეძისში რო გააძრე სალათი. ბროკოლი, მოხალული მიწის თხილი და სალათის ფურცელი რო იყო. და ის ლიმონათს რო ამბობ, თუ გახსოვს ეგეც დადე, რო მოვახერხებ უნდა ვცადო.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#3 » 23 Jun 2018 00:10

ზუსტი დოზირებით არ მიქნია ეგ სალათა ვიექსპერიმენტე :D
კაროჩე მანდ იყო:
კარტოფილი მოხარშული
ცოტა სალათის ფოთოლი მოსულა
ხახვი ჩვეულებრივი და ზემოდან მწვანეც არ აწყენს
ბროკოლი ან ყვავილოვანი კომბოსტო ცოცხალი
მოხალული მიწის თხილი, სასურველია წითელ ღვინოში მოხალო (დაასხი პროსტა წითელი ღვინო ტაფაზე და მარილი და რო დაშრება მერე ხალე ჩვეულებრივად)

ეხა მთავარი რაცაა, ლიმნის წვენი ან ძმარი, ზეთი, მარილი და პილპილი და Secret Ingredient - გამხმარი ქონდარი.

მერე ერთი საათი მაინც უნდა აცალო, სასურველია 2-3 რო სისველემ დაარბილოს კარგად ბროკოლი.

მთავარი ჩელენჯი არის ძმარის და ზეთის კარგად დასხმა, მე მაგის ექსპერტი არ ვარ ხან გამომდის ხან არა.

პამიდორი, კიტრი ან ზეთისხილი თავისუფლად მოუხდება მაგ სალათს, პროსტა თავის გემოსკენ წაიყვანს სამივე.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#4 » 23 Jun 2018 00:17

ლიმონათი არის ჰორჩატა რეცეპტი ამითი გავაკეთე https://www.davidlebovitz.com/horchata- ... ice-drink/

ჭირდება
2/3 (120გ) ჭიქა თეთრი ბრინჯი, სასურველია ხარისხიანი და გრძელი ჯობია.
3 (700ml) თბილი წყალი
cinnamon -ის ჯოხი, მგონი დარიჩინი ქვია ქართულად - https://draxe.com/wp-content/uploads/20 ... ground.jpg
1 ჭიქა შაქარი
500მლ რძე

ჯერ ბლენდერში უნდა დაფქვა ბრინჯი, ღერღილივით მასა რო გამოვიდეს
დოქში ან ბანკაში ჩაყარე, 700მლ თბილი წყალი დაასხი და დარიჩინის ჯოხი ჩააგდე. თავსახური დაახურე და მთელი ღამით მაცივარში გააჩერე.
მეორე დღეს უნდა გადაწურო ეს წყალი მარლაში/ფილტრში ისე რო არ შეყვეს ბრინჯი, ფილტრი კარგად გაწურე რო მთელი წვენი გამოვიდეს.

ამის მერე ბლენდერში, მიქსერით ან ხელით შეურევ რძეს და შაქარს, გემოვნებით ამათ დაანასტროიკებ.
მერე მაცივარში რამდენიმე საათით რო გაცივდეს.

თუ ბრინჯი ძაან ბანძი არაა, რაღაც თხევადი ნაყინის გემოს მიიღებ ძაან საკაიფოდ გამაგრილებელს. რაც მეტი რძე იქნება მით უფრო ნაყინის გემოსკენ წავა.

ვანილის ან ნაყინის შებლენდერებაც არ აწყენს. კიდე რო სვავენ დაფქვილ დარიჩინსაც აყრიან ოღონდ ეგ უკვე ძაან გემოვნების თემაა.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#5 » 23 Jun 2018 19:46

არაჟნის გვაკამოლეც მიდის მაგრა ჩიპსთან და ლუდთან :D დიეტის დივერსანტი აღმოვაჩინე იმენა.
ბანკისას თუ იყიდით იცოდეთ სად ერეკლე სად ტომბ რაიდერის ფილმი პონტია, მარა თუ მაინც და მაინც წიწაკიანი დორიტოსი მიატანეთ და უკვე იჭმევა.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#6 » 23 Jun 2018 20:22

მიწის თხილი - ღვინოში (ან ლუდში). კაროჩე დაყრი მიწის თხილს ტაფაზე და წითელ ღვინოთი დაფარავ, დააყრი მარილს გემოვნებით. რო დაშრება ღვინო იწყებ კოვზით ტრიალს რომ არ დაიწვას და ხალავ. ღვინოთი ყოველთვის კარგი გამოდის, ლუდით გარტყმაზეა, ზოგი ლუდი უხდება ზოგი არა.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

User avatar
GHOST
Posts: 1641

Re: Wolf Recipes

Unread post#7 » 23 Jun 2018 20:35

ფეხი თიხაში - https://www.youtube.com/watch?v=ERf2QUejG0c

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#8 » 24 Jun 2018 15:55

ძაან საკაიფო მაკარონი https://www.budgetbytes.com/fresh-tomat ... h-ricotta/
პროსტა ერთი სირთულე აქ, მწვანე ბაზილი/რეჰანი ან მსგავსი უნდა გააძრო შაშკულავი/შაშკვლავი ქვია მგონი.

ხარშავ მაკარონს ცალკე, მერე ტაფაზე ასხავ ზეთს და 2 კბილ დაჭრილ ნიორს. ერთი წუთი შეწვავ ეგრე და მერე 4-ად გაჭრილ საშუალო/პატარა პამიდორებს აყრი ბლომად. თავსახურს ახურებ და დაბალ ცეცხლზე 10~15 წუთი ტოვებ. ზოგჯერ ურევ.

მერე გადმოიღებ ტაფას ცეცხლიდან, დააგდებ ზედ პატარა ნატეხ კარაქს, დააყრი იმ მწვანილს და ურევ ეგრე მანამ კარაქი არ გადნება. პახოდუ აყრი მარილს და პილპილს გემოვნებით. მარილი სულ ცოტათი მეტი უქენი.

ბოლოს მაკარონს დააყრი ამას და კარგად აურევ. თეფშზე შეილება კიდე დაყრა მწვანილის და არაჟანის ან რამე სოუზის დამატება.

იმ მწვანილის ხარჯზე იმენა ძაან თესლი ვეში გამოდის.

სადღაც 20 წუთის ჩალიჩი უნდა მარა ღირს.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

Riddick
Posts: 9990

Re: Wolf Recipes

Unread post#9 » 25 Jun 2018 20:53

hellwalker wrote:ზუსტი დოზირებით არ მიქნია ეგ სალათა ვიექსპერიმენტე :D
კაროჩე მანდ იყო:
კარტოფილი მოხარშული
ცოტა სალათის ფოთოლი მოსულა
ხახვი ჩვეულებრივი და ზემოდან მწვანეც არ აწყენს
ბროკოლი ან ყვავილოვანი კომბოსტო ცოცხალი
მოხალული მიწის თხილი, სასურველია წითელ ღვინოში მოხალო (დაასხი პროსტა წითელი ღვინო ტაფაზე და მარილი და რო დაშრება მერე ხალე ჩვეულებრივად)

ეხა მთავარი რაცაა, ლიმნის წვენი ან ძმარი, ზეთი, მარილი და პილპილი და Secret Ingredient - გამხმარი ქონდარი.

მერე ერთი საათი მაინც უნდა აცალო, სასურველია 2-3 რო სისველემ დაარბილოს კარგად ბროკოლი.

მთავარი ჩელენჯი არის ძმარის და ზეთის კარგად დასხმა, მე მაგის ექსპერტი არ ვარ ხან გამომდის ხან არა.

პამიდორი, კიტრი ან ზეთისხილი თავისუფლად მოუხდება მაგ სალათს, პროსტა თავის გემოსკენ წაიყვანს სამივე.


ვოალა

პ.ს. პროსტა დედაჩემი არ მოსულა და არიცის სამზარეულოში რა ხდება :fish:

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#10 » 27 Jun 2018 16:39

რეცეპტი არაა, მარა ეძრობა ეხლა პილპილი მთლიანი საფქვავიან ბოთლებში. და ცოცხლად ფქვავ რო იყრი. იმენა მიგნებაა წინასწარ დაფქულთან შედარებით. განსაკუთრებით ზაფხულის ვეშებზე.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

Riddick
Posts: 9990

Re: Wolf Recipes

Unread post#11 » 27 Jun 2018 17:02

ბადრიჯანი ვისაც გევასებათ:
- ბადრიჯანი უნდა დავჭრათ თხელ ფენებად "ლისტებად" და შევწვათ ზეთში.
- რო შეიწვება, ხელით ვძენძავთ სიგრძეზე.
- ვამატებთ მაიონეზს.
- ვამატებთ უცხო სუნელს.
- ყვითელ ყვავილს.
- დაჭ-ყლეტილ ნიორს.
- წრიულად დაჭრილ ხახვს.
- კამას (გემოვნებით).
- რეჰანს (გემოვნებით).
- ქინძს (გემოვნებით).
- ნიახურს (გემოვნებით).
- მარილს (გემოვნებით).
- კარგად ურევთ.

იდეაში არაფერი რთული არაა და ინგრედიენტებიც ძაან ყოვედღიური უნდა. დამიჯერეთ ღირს. ძაან დონე კერძი გამოდის.

Riddick
Posts: 9990

Re: Wolf Recipes

Unread post#12 » 18 Aug 2018 01:22

ამასწინად გავაკეთე კიდე. მოხარშული კარტოფილი დავამატე და ორიგინალური სალათიდა, სრულფასოვანი ოჯახური კერძი გახდა. პურის მიყოლებაც არ უნდა მიწის თხილის გამო. https://i.imgur.com/vKLAQ0T.jpg

და ეხა უცებ დავილაგე საზასაო კომპლექტი და დავსქრინე ისე მევასება ეს სეტი https://i.imgur.com/qFcy6L6.jpg

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#13 » 18 Aug 2018 01:31

მე კარაქსაც დავუმუღამე მაგ შავ პურთან და ნიორთან :D

ჩემი ბოლო ექსპერიმენტი იყო ჩანახს და აჯაფსანდალს შორის რაღაცა. მეზარებოდა ჩალიჩი და (დედაჩემს ქონდა გათლილი სხვა კერძისთვის, მარა გვიან მოდიოდა და მშიოდა :D) პროსტა ბადრიჯანი, კარტოფილი, პამიდორი, ნიორი და კარაქი დავაგდე ტაფაზე. საშუალო ცეცხლი, თავსახური და ნახევარი საათით დავიკიდე. რომ მივადექი ტაფას გემრიელი გავარდნა დამხვდა.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#14 » 26 Aug 2018 10:38

დღეს აღმოვაჩინე რომ სუპის მაგივრად ასევე შეიძლება მოამზადო მოხარშული ბოსტნეული ცხელ წყალში.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

Riddick
Posts: 9990

Re: Wolf Recipes

Unread post#15 » 26 Aug 2018 11:39

და სუპი მეტი რაარი რო იდეაში. დაამატე კარტოფილი, მწვანილი და ცოტა ხახვი + ნიორი ტაფაზე მოთუშული.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#16 » 26 Aug 2018 11:52

ბოსტნეულიან ცხელ წყალს რო გასინჯავ მანდ მიხვდები განსხვავებას :D
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#17 » 03 Sep 2018 01:58

30 ლარად ეძრობა კარფურში დაბალი გრილია(ყველაზე სტაბულური ეგ იყო ფეხების პონტში), სეტკა მოყვება და 8 შამფური. მეზობლების თემა თუ არ გიტრაკებთ, აივანზე მოსულა ნახშირის ან წალამის/ხის დანთება :D

ბარბექიუს პონტში უხდება ასეთი ბასტურმა: კეჩუპი, ძმარი, მდოგვი, წყალი, პაპრიკა, ჩილი, პილპილი. კარგად არეული და მერე შიგნი ხორცი რამდენიმე საათით.
ხორცთან ტკბილზე აცრილი თუ არ ხართ ესეც უხდება ბარბექიუს სოუზი: კეჩუპი,ოდნავ ცხარე კეჩუპი, ძმარი, შებოლილი ან ჩვეულებრივი პაპრიკა ბლომად, თაფლი, შაქარი. გამოდის რაღაც "შებოლილი კეჩუპის" გემო. ვიდზე ხორცი ასეთი https://assets.kraftfoods.com/recipe_im ... 40x428.jpg

ბოსტნეულიდან: წითელი ბულგრალური, სოკო, კარტოფილი, ყაბახი, ხახვი.

ყველაფერს ჯობია ფუნჯით (მზარეულის ფუნჯი ჩითავს) ზეთის წასმა ზემოდან ცოტა, სოჩნი რო დარჩეს და გრილზე არ მიიკრას.

ესეც არ უნდა იყოს ურიგო: https://www.youtube.com/watch?v=iM_KMYulI_s
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#18 » 09 Sep 2018 17:31

ნახშირი ვიყიდე 5 ლარი ღირდა 2 კილო. და ეს გავიკეთე https://www.youtube.com/watch?v=iM_KMYulI_s
აუ პიზდეცია ტო, ეგეთი გემრიელი ბურგერი/სენდვიჩის ნაირი ვეში არ მიჭამია. ჯერ ხორცი ხო საკაიფოდ იწვება ამ გრილზე, მერე ამ ყველს რო ადნობ ზემოდან. + ცოტა დატოსტილი პური, ოდნავ შემწვარი ხახვი. ხორცზე კარაქის მოსმა ცოტა. იმენა თემაა რა.

თან ძვირიც არ გამოდის, 10 ლარის ხორცით 4 დიდი ბურგერი გამოდის ერთ კაცს რო გააძღობს თითო. პური 35 თეთრი და პამიდორი და ხახვიც არაფერია.
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

Riddick
Posts: 9990

Re: Wolf Recipes

Unread post#19 » 09 Sep 2018 17:40

სურათის გარეშე არ გვჯერა )))

User avatar
hellwalker
Posts: 5428
Contact:

Re: Wolf Recipes

Unread post#20 » 09 Sep 2018 17:42

https://imgur.com/a/g0zTlbV
უფრო ფოტოგენურები შეიჭამა :D
O Elbereth! Gilthoniel!
We still remember, we who dwell
In this far land beneath the trees,
Thy starlight on the Western Seas.

Return to “Other”



Who is online

Users browsing this forum: Riddick and 4 guests


cron